Mindfulness en ouder worden

ouder worden en aandacht

Wat geweldig dat we gemiddeld ouder worden!
En wat zitten jonge mensen er naast wanneer ze denken dat het leven na je pensioen alleen maar een feestje is zonder stress, zonder verdriet, zonder slapeloosheid.

Maar ouder worden gaat ook gepaard met gedoe, zorgen maken, verlies, een voller bewust zijn van de laatste levensfase.
Ook ouderen hebben – net als iedereen – zich te verhouden tot dagelijkse spanningen, ongerustheid, stress.

Mindfulness voor ouderen richt zich op mensen die willen oefenen om hun aandacht – zonder oordelen – op het huidige moment te richten. Vaak leiden gedachtes tot negatieve emoties en stress. We vertragen dit negatieve denken waardoor er minder spanning en stress is.
De training is ontwikkeld door Jon Kabat-ZInn en is inmiddels uitgebreid wetenschappelijk bewezen.

De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van circa 2 uur en een ‘terugkomsessie’. In de training doen we o.a. eenvoudige bewegingsoefeningen, ‘zitten met aandacht’ en ‘aandacht in het dagelijks leven’.
De oefeningen worden nabesproken, meestal in groepsverband. De training behandelt ook thema’s als stress, communicatie en acceptatie.
We adviseren deelnemers alle sessies bij te wonen en dagelijks circa 20 minuten te oefenen, dit geeft een (nog) positiever resultaat,. Dagelijkse training is te vergelijken met het trainen van je spieren, die worden ook sterker als je regelmatig traint!

Heb je interesse of een vraag?

Neem gerust contact met ons op voor een vraag, toelichting of startdata.