de mensen

Jos Nusse

Mijn leven voelt als een reis.
Soms slenterde ik door het vlakke Nederlandse landschap, liep ik een heuvel op,
soms voelde het als bergbeklimmen.

In de jaren ’70 op zoek naar Carlos Castaneda (begonnen met liften in Den Haag), verbleef in een commune in Schotland, serveerde drankjes op de Rijn, plukte druiven in Frankrijk, gaf windsurflessen in Spanje, een mooi gezin, ambtenaar, ondernemer; nu probeer ik ‘boeddhisme te leven’ en ben ik officieel Mindfulness trainer. Met mijn (Boeddha) maatje Irma.

De voordelen van Mindfulness ervaar ik iedere dag. En het is geweldig om anderen te trainen om meer bewust te zijn waar je bent, wat je voelt, wat je lichaam je vertelt en hoe je daarop reageert.
We hebben allemaal stress – sommigen ervaren pijn, sommige hebben verdriet, burn-out symptomen. En we hebben allemaal moeite om hier mee om te gaan.

Mindfulness traint je om op een andere manier met je situatie om te gaan, geeft je instrumenten. Mindfulness kan een eye-opener voor je zijn – net als voor mij!

Irma van der toorn

Naast mijn werk in de ICT ben ik ook gediplomeerd Mindfulness trainer.
Ik gaf veel trainingen op basis van dana – een oefening in geven zonder verwachting – onder andere in een wijkcentrum in Den Haag. De combinatie van wat twee uitersten lijken te zijn geeft een mooie balans tussen hoofd en hart.

Na een aanrijding, met een ernstige whiplash als gevolg, kwam ik in aanraking met Mindfulness. De beoefening van Mindfulness hielp (en helpt) me bij het omgaan en leren accepteren van een nieuwe situatie.

In die periode ben ik me ook gaan verdiepen in het Boeddhisme. Mindfulness, inmiddels een bekend en geaccepteerd begrip, heeft zijn wortels in het Boeddhisme. En nog specifieker: in het Satipatthana sutta. Dit sutta bestudeer en beoefen ik al jaren en daarmee kan ik de Mindfulness in een ruimere context plaatsen.

In 2016 ben ik opgeleid tot Mindfulness trainer. Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen en omdat ik het leuk vind volg ik bijscholingen en doe ik retraites.

De training geven en ‘mensen helpen zich te ontwikkelen’ maakt me erg enthousiast! Het is geweldig te zien wat iedereen op zijn/haar manier uit de training haalt.