de mensen

Jos Nusse

Mijn leven voelt als een reis.
Soms slenterde ik door het vlakke Nederlandse landschap, liep ik een heuvel op,
soms voelde het als bergbeklimmen.

In de jaren ’70 op zoek naar Carlos Castaneda (begonnen met liften in Den Haag), verbleef in een commune in Schotland, serveerde drankjes op de Rijn, plukte druiven in Frankrijk, gaf windsurflessen in Spanje, een mooi gezin, ambtenaar, ondernemer; nu probeer ik ‘boeddhisme te leven’ en ben ik officieel Mindfulness trainer. Met mijn (Boeddha) maatje Irma.

De voordelen van Mindfulness ervaar ik iedere dag. En het is geweldig om anderen te trainen om meer bewust te zijn waar je bent, wat je voelt, wat je lichaam je vertelt en hoe je daarop reageert.
We hebben allemaal stress – sommigen ervaren pijn, sommige hebben verdriet, burn-out symptomen. En we hebben allemaal moeite om hier mee om te gaan.

Mindfulness traint je om op een andere manier met je situatie om te gaan, geeft je instrumenten. Mindfulness kan een eye-opener voor je zijn – net als bij mij!

Irma van der toorn

Naast mijn werk in de ICT ben ik sinds 2016 ook gediplomeerd Mindfulness trainer. De combinatie geeft een mooie balans tussen hoofd en hart.

Na een ernstige whiplash kwam ik in aanraking met Mindfulness. Mindfulness hielp (en helpt) me bij het omgaan en leren accepteren van nieuwe situaties.

In dezelfde periode ben ik me gaan verdiepen in het Boeddhisme waar Mindfulness zijn wortels heeft en komt Mindfulness in een ruimere context.
Het geeft me veel voldoening deze kennis en oefeningen door te geven aan anderen en bij te dragen aan hun welzijn en geluk. Het is geweldig te zien wat iedereen op zijn/haar manier uit de training haalt. Dat maakt me erg enthousiast.

Ik gaf veel trainingen op basis van dana – een oefening in geven zonder verwachting – onder andere in een wijkcentrum in Den Haag.
Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen, mezelf te blijven ontwikkelen en omdat ik het leuk vind volg ik bijscholingen en doe ik retraites.